Нова платформа для віртуальних серверів
12.09.2021

Нова платформа для віртуальних серверів

Нова платформа для віртуальних серверів Раді поділитися з Вами приємною новиною — ми запустили новий кластер віртуалізації на базі суперсучасного апаратного і програмного забезпечення! Тепер все віртуальні сервери, що замовляються, будуть створені в новому кластері, а також є можливість перенесення вже існуючих віртуальних серверів з поточного кластера в новий.

"Залізо"

Як і раніше, всі апаратні компоненти дублюються, а головна відмінність нового кластера в тому, що тепер ми використовуємо новітні сервери HPE DL360 Gen10 з потужними процесорами Intel Xeon Gold 6248R частотою 3.0ГГц і 24-ма ядрами, а також пам’яттю DDR4, що працює на частоті 2933МГц.

Кожен вузол нового кластера вміщує в 3 рази більше віртуальних серверів, оскільки має 1024Гб оперативної пам'яті та 96 ядер процесора, продуктивність якого ​​стала вище на 40%. Незабаром ми також запустимо і нове сховище, що має вдвічі більшу продуктивність, ніж те, що використовується зараз.

"Софт"

Нові сервери об’єднані в відмовостійкий кластер за допомогою VMware vSphere 7. Це остання версія ПО для створення інфраструктури віртуалізації від лідера галузі. Підтримуються всі можливості, що були реалізованими нами раніше, в тому числі віртуальні локальні мережі, які можуть об’єднувати сервери в обох кластерах.

Приємні дрібниці

Веб-консоль нових серверів завантажується швидше, підлаштовує роздільну здатність екрана під розмір вікна, а також дозволяє використовувати буфер обміну, наприклад для введення текстових команд або паролів. Згодом будуть реалізовані ще кілька поліпшень для більш комфортної роботи через веб-консоль.

Ціни

Ми займаємося наданням віртуальних серверів з 2010-го року, і за нашою традицією ніколи не підвищуємо ціни з цю послугу. Вартість серверів або знижується, або залишається на тому ж рівні при більшій кількості ресурсів. Цього разу глобального нічого не змінилося, але є приємна новина — ціна на HDD-сховище була знижена в 2 рази.

Зміст