Віртуальні локальні мережі
20.12.2020

Віртуальні локальні мережі

Віртуальні локальні мережі Новинка! Тепер у вас є можливість об'єднувати свої хмарні сервери в ізольовані локальні мережі, і таким чином будувати продуктивні відмовостійкі кластери.

Нові можливості

За допомогою віртуальної локальної мережі (VLAN) Ви можете з’єднати свої сервери один з одним по окремому каналу, який ізольований від інтернет, а відповідно від інших сусідніх серверів. За замовчуванням всі сервери ізольовані один від одного, а щоб зробити їх доступними в локальній мережі, ви повинні підключити сервери до однієї і тієї ж мережі. Таких мереж можна створити до 4-х.

Як це налаштувати?

Ось короткий відеофрагмент, який показує, як легко налаштувати віртуальну локальну мережу.

Після того, як ви об’єднали необхідні сервери, в операційній системі потрібно задати IP-адреси на другому мережевому інтерфейсі кожного сервера. Це можуть бути будь-які IP-адреси в зоні 192.168.0.0/16, 172.16.0.0/12 або 10.0.0.0/8.

Для чого це потрібно?

Окремі VLAN можуть бути корисні для масштабування вашого веб-застосунку.

Найпростіший сценарій — це винесення бази даних на окремий більш продуктивний віртуальний сервер. У нього може навіть не бути доступу в інтернет, що означає підвищення рівня безпеки. Крім того, можна створити кілька серверів з вашим додатком, доступ до яких буде здійснюватися через сервіс балансування навантаження, що позитивно позначиться і на відмовостійкості і на продуктивності.

Останнім часом набирає популярність розгортання відмовостійких кластерів за допомогою Kubernetes. Тепер ми надаємо зручний інструмент, що дозволяє створювати безпечні, відмовостійкі і продуктивні кластери на базі нашої хмарної інфраструктури.

Зміст