Щоденне резервування
30.08.2022

Щоденне резервування

Щоденне резервування В сучасному світі безпека даних подад усе. Сьогоднішній інтернет ставить користувачів перед зовсім іншими викликами безпеки та збереження інформації. Дані часто втрачають свою актуальність дуже швидко, ми розуміємо, що в деяких випадках тиждень - все одно, що рік.

Як це працює?

Раніше

Починаючи з 2021 року ми виконуємо щотижневе резервне копіювання всіх віртуальних серверів. Весь цей час ми багато разів переналаштовували цю підсистему для досягнення оптимальних показників, серед яких:

  • мінімальна витрата дискового простору (адже йдеться про сотні терабайт інформації);
  • максимальна швидкість копіювання (іноді попереднє завдання не встигало завершитись до моменту повтору за розкладом);
  • швидка синхронізація з віддаленим сховищем (єдина локальна резервна копія не завжди може допомогти);
  • швидке відновлення (з копії на віддаленому сховищі це відбувається досить довго)

Зрештою, в результаті експериментів ми виробили ідеальну формулу, щоб стало можливим копіювати всі віртуальні сервери повністю (раніше лише SSD-диски без HDD), робити це швидко (протягом доби) та значно скоротити витрату дискового простору (завдяки дедуплікації та інкрементному копіюванню).

Зараз

Після тривалого тестування ми готові запропонувати щоденні резервні копії, адже для деяких завдань у сучасному мінливому світі дані тижневої давності можуть втратити актуальність.

Ми пропонуємо автоматичне щоденне резервування критично важливих серверів, включаючи "холодне" HDD-сховище, а також зберігання таких копій за останні 7 днів. При цьому безкоштовне щотижневе резерне копіювання, як і раніше, продовжує працювати.

Вартість такої додаткової послуги складає $5/міс незалежно від обсягу даних, що зберігаються.

Політика резервування

Як було сказано вище, у процесі життєвого циклу віртуального сервера зберігатиметься 7 точок відновлення за кожен день останнього тижня, а також 4 точки відновлення за кожний тиждень останнього місяця.

Перехресні копії

1 остання щотижнева копія реплікується на віддалене сховище. Для кожної локації віддаленим сховищем є наша інша локація. Це забезпечує часткову катастрофостійкість, що на сьогодні особливо актуально в Україні.

Як скористатися?

Послуга доступна для всіх нових та існуючих віртуальних серверів в Україні та США, в Болгарії послуга буде доступна протягом місяця. Замовлення здійснюється через меню додаткових послуг.

Зміст