Хмарні VPS
18.05.2023

Хмарні VPS

Хмарні VPS Віртуальний хмарний сервер — це об'єднаний в пул централізований серверний ресурс, який розміщується та доставляється по мережі (зазвичай через інтернет) та доступний на запит для кількох користувачів. При використанні хмарних рішень VPS доступні такі ж принципи роботи, сховища, обчислювальні потужності та функції, як і в тому випадку, якби використовувався звичайний сервер.

Хмарний віртуальний сервер може надавати послуги за допомогою спеціального середовища віддалених хмарних обчислень з будь-якого місця на противагу звичайному серверному обладнанню, яке встановлено локально та обслуговує лише одну компанію. Тому хмарний сервер варто купити тим, хто хоче отримати в своє розпорядження гнучку конфігурацію, що настроюється. Для покращення доступу до вашого проекту краще обрати український VPS.

Принцип роботи хмарного сервера

Якщо мова йде про хмарні обчислювальні ресурси, це означає, що вони доставляються за допомогою мережі передачі даних інтернет замість прямого доступу, коли сервер розташований локально. VPS сервери є одним із найбільш контрастних прикладів розвитку хмарних обчислень, поряд з різними віртуальними мережами, хмарними базами даних, сховищами або доступом до спеціального програмного забезпечення

Віртуальні сервери працюють за допомогою технології віртуалізації. Програмне забезпечення, яке ними управляє, називається гіпервізором, за його допомогою здійснюється віртуалізація заліза та підключення віртуальної машини: абстрагування або об'єднаних ресурсів для організації єдиного обчислювального простору. Після цього ці віртуальні сервери VPS можуть бути автоматизовані та доступні за допомогою підключення по мережі для однієї чи кількох організацій.

За певних обставин віртуальний сервер також може бути провайдером хмарних обчислень як єдиний сервер. У цьому налаштуванні, яке іноді називається VPS сервер без операційної системи, провайдер об'єднує кілька фізичних серверів в один і надає клієнту як єдиний сервер VPS. До таких заходів вдаються, якщо клієнт має особливі потреби у сховищі або обчислювальній потужності, які простий віртуальний сервер покрити не в змозі.

Переваги оренди хмарних серверів

Хмарні сервери зробили революцію в ІТ-індустрії. Багато компаній щодня відмовляються від традиційного способу налаштування та підтримки своєї мережевої інфраструктури, щоб скористатися перевагами віртуального VPS сервера.

Віртуальні сервери мають такі переваги:

  • доступність;
  • зручність;
  • масштабованість;
  • надійність.

Оренда віртуального сервера — доступне рішення, яке дозволяє заощадити, адже щоб орендувати VPS сервер, не потрібний великий бюджет. Скільки коштує орендований віртуальний VPS сервер в Україні? Вартість віртуального (хмарного) сервера обходиться компанії набагато дешевше, ніж покупка та обслуговування власної інфраструктури. Компанії з України отримують вигоду, коли вирішують купити сервер VPS завдяки ефекту масштабу: при використанні VPS сервера ціна зменшується, оскільки обчислювальні потужності використовуються спільно, компанії платять тільки за ресурси, які використовують самі.

Нові потужності для орендованого VPS сервера виділяються за лічені секунди, вони легко адмініструються і змінюються такими інструментами, як API або єдина панель управління. Компаніям більше не потрібно підтримувати велику та неповоротку серверну мережу. При цьому клієнти XServer можуть отримати доступ до хмарного сервера, який знаходиться в оренді, з будь-якої точки світу.

У міру того, як потреби в обчисленнях та зберіганні даних будуть змінюватися, ви можете купити у компанії XServer віртуальний сервер VPS іншої конфігурації та миттєво перенести туди дані, щоб швидко реагувати на зміни, збільшуючи або зменшуючи масштаб відповідно до своїх потреб.

Можна віртуальний сервер орендувати і для того, щоб забезпечити високу відмовостійкість за такої ж високої обчислювальної потужності, як на своєму власному сервері. Завдяки тому, що у хмару об'єднано кілька серверів, безперебійна робота гарантується навіть у разі відмови одного з компонентів.

Недоліки оренди VPS сервера

Плюси оренди сервера VPS (рентабельність, гнучкі налаштування та легка масштабованість) набагато переважують мінуси. Однак трапляється і так, що рішення купити віртуальний сервер не завжди може задовольнити всі потреби організації.

Однією із проблем є менший рівень контролю, оскільки компанія, яка вирішила купити віртуальний сервер, самостійно своєю інфраструктурою не керує. Якщо хмарний сервер, який знаходиться в оренді за невисокою ціною, все ж таки виходить з ладу або сповільнюється через несподіване підвищення навантаження з боку інших клієнтів, доведеться чекати усунення проблеми постачальником послуги. Однак, це не загрожує клієнтам компанії XServer. Звертайтесь, і ми допоможемо підібрати найкраще рішення для вашого бізнесу!

Зміст